Burse - Fonduri mutuale

Business Internaţional. Acţiunile unei mici companii din industria biotech, plus 300% după ce societatea a obţinut rezultate pozitive privind un test PCR pentru variola maimuţei

Business Internaţional. Acţiunile unei mici companii...

Autor: Eduard Ivanovici

04.08.2022, 00:00 168

Acţiunile Applied DNA Sciences, o companie americană din industria biotech, înregistrează o creştere uriaşă la Bursă după ce societatea a publicat un update privind dezvoltarea unui test PCR pentru variola maimuţei, conform Business Insider.

Înaintea şedinţei de tranzacţionare de ieri din SUA, preţul per acţiune ajungea la 2,8 dolari, în creştere cu 310% în ultimele cinci sesiuni de trading. Investitorii şi-au îndreptat atenţia asupra acţiunilor companiei după ce Applied DNA a anunţat că a început procesul de validare a unui test PCR pentru variola maimuţei.

O subsidiară a societăţii, Applied DNA Clinical Labs, se va ocupa de aprovizionarea tehnologiei necesare, la scurt timp după ce Applied DNA Sciences va primi aprobare din partea autorităţilor statale. Ulterior, compania ar putea testa populaţia din New York, care a declarat stare de urgenţă din cauza infecţiilor cu variola maimuţei, alături de state precum California sau Illinois.

Acum, fiind cu un pas mai aproape de testarea propriu-zisă, compania continuă să genereze entuziasm în rândurile investitorilor, acţiunile fiind pe plus cu 68% în şedinţa premarket de ieri. Fără această dinamică, grupul ajunge la o valoare de piaţă de circa 25 mil. dolari. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO