Burse - Fonduri mutuale

Business Internaţional. Bank of America actualizează în sus preţul ţintă al acţiunilor Vodafone. Randament potenţial de 50%

Business Internaţional. Bank of America actualizează...

Autor: Eduard Ivanovici

18.01.2023, 00:03 269

Acţiunile grupului britanic Vodafone, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa globală de comunicaţii, au atins luna aceasta minimul ultimilor 25 de ani, însă compania oferă un dividend cu un randament de 8,4% despre analiştii Bank of America spun că este „de cumpărat”.

Într-unul din cele mai recente rapoarte de analiză, gigantul bancar Bank of America a oferit un rating de tip „buy” pentru acţiunile Vodafone, văzând un randament potenţial de 50% după ce CEO-ul Nick Read a anunţat luna trecută că va părăsi compania, potrivit CNBC. Astfel, analiştii BofA sunt optimişti cu privire la perspectivele societăţii, chiar dacă Vodafone a anunţat că îşi va reduce pe viitor dividendul brut pe acţiune cu 30%.

Schimbarea managementului, spun analiştii, poate îmbunătăţi investiţiile în Germania, unde Vodafone îşi poate consolida pe viitor potenţialul de creştere. Germania reprezintă cea mai mare piaţă a grupului britanic şi peste 40% din fluxul operaţional de cash al Vodafone. Incluse în indicele britanic FTSE 100, acţiunile Vodafone s-au depreciat cu 22% în ultimele 12 luni, ceea ce se reflectă într-o capitalizare de 25,3 miliarde de lire, echivalentul a 28,6 miliarde de euro. FTSE 100 este pe plus cu 3% în aceeaşi perioadă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO