Burse - Fonduri mutuale

Business internaţional. Berkshire Hathaway a răscumpărat acţiuni de 1,3 miliarde de dolari în ultimele şase săptămâni

Business internaţional. Berkshire Hathaway a...

Autor: Eduard Ivanovici

20.06.2022, 00:03 400

Imperiul de investiţii Berkshire Hathaway, controlat de miliardarul Warren Buffett, a răscumpărat acţiuni de circa 1,3 miliarde de dolari în ultimele şase săptămâni, sugerând că investitorul vede din nou acţiunile companiei sale cu ochi extrem de buni.

Pe 16 iunie, se aflau în circulaţie cu 2.843 mai puţine acţiuni Berkshire clasa A faţă de data de 20 aprilie, conform Business Insider, care a analizat rapoartele societăţii de săptămâna trecută. Buffett nu a reachiziţionat nicio acţiune în aprilie, iar acţiunile Berkshire „A” s-au tranzacţionat la o medie de 465.000 de dolari în mai şi prima jumătate din iunie, indicând o investiţie de 1,3 miliarde de dolari în şase săptămâni. Chiar dacă Buffett şi echipa sau au reluat procesele de răscumpărare, ritmul a încetinit semnificativ. Gigantul din Statele Unite a reachiziţionat acţiuni de 52 de miliarde de dolari în 2020 şi 2021, putând cheltui anul acesta sub 5 miliarde de dolari.

Rata de răscumpărare reflectă, de fapt, strategia Berkshire de anul acesta. Doar în T1/2022, compania a achiziţionat acţiuni de 51 de miliarde de dolari la grupuri precum Apple, Occidental Petroleum şi HP. Acţiunile Berkshire „A” au atins un nivel record de 544.000 de dolari spre finele lunii martie, dar de atunci s-au prăbuşit cu 23% la sub 419.000 dolari. Buffett se mândreşte că este prudent în ceea ce priveşte răscumpărările şi şi-a reiterat abordarea în cea mai recentă întâlnire a acţionarilor Berkshire. „Nu facem nimic din ce nu ar oferi valoare către Berkshire Hathaway.

Răscumpărăm acţiuni doar când ştim că reprezintă cea mai atractivă strategie”, spune investitorul.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO