Burse - Fonduri mutuale

Business internaţional. Cea mai aglomerată săptămână la bursă în SUA: companiile îşi anunţă rezultatele financiare, iar analiştii sunt optimişti

Business internaţional. Cea mai aglomerată...

Autor: Tibi Oprea

23.07.2019, 00:05 246

Săptămâna 22-26 iulie este cea mai aglomerată pentru indicele Dow Jones şi a doua cea mai aglomerată pentru indicele S&P 500.

Principalii indici majori din SUA au deschis şedinţa de tranzacţionare de luni în creştere, în contextul unui sentiment pozitiv al investitorilor legat de rezultatele financiare ce urmează a fi anunţate de companii, potrivit Market Watch.

Astfel, indicele Dow Jones Industrial a înregistrat la începerea şedinţei de tranzacţionare de luni o creştere de 0,1%, indicele S&P 500 a înregistrat plus 0,2%, în timp ce indicele electronic Nasdaq a deschis şedinţa în creştere cu 0,4%.

Toţi cei trei indici au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri cu pierderi la nivelul întregii săptămâni.

Un număr de 144 de companii dintre cele 500 din componenţa indicelui S&P 500 se aşteaptă să publice rezultatele financiare în această săptămână, în timp ce dintre cele 30 de companii incluse în indicele Dow Jones, 10 îşi vor anunţa rezultatele.

Astfel, săptămâna 22-26 iulie este cea mai aglomerată pentru Dow Jones şi a doua cea mai aglomerată pentru S&P 500.

De la începutul anului, indicele S&P 500 înregistrează cel mai ridicat avans, de 18,7%, urmat de indicele compozit Nasdaq cu plus 17% şi Dow Jones cu o creştere de 16,4%.

tibi.oprea@zf.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO