Burse - Fonduri mutuale

Business internaţional. eToro amână listarea pe Nasdaq pentru T4/2021. Acţiunile SPAC-ului care îi va facilita debutul pe bursă au scăzut cu 34% în ultimele şase luni

Business internaţional. eToro amână listarea pe Nasdaq...

Autor: Eduard Ivanovici

06.10.2021, 00:00 205

Platforma de trading eToro îşi amână planurile de listare prin intermediul unei fuziuni cu un SPAC (special purpose acquisition company), compania urmând să devină publică în cursul celui de-al patrulea trimestru al acestui an, potrivit Financial News London.

Acordul cu FinTech Acquisition Corp. (simbol bursier FTCV) ar aduce eToro o evaluare de 10,4 miliarde de dolari, după ce cele două societăţi au derulat în primăvară o rundă de finanţare de 650 de milioane de dolari. În urma fuziunii, noua entitate va funcţiona sub numele eToro Group şi se va tranzacţiona pe bursa americană Nasdaq. 

„Am lucrat îndeaproape cu Securities and Exchange Commission (SEC, autoritatea de supraveghere financiară din SUA – n.r.) încă de dinainte să anunţăm în mod public tranzacţia“, reiese dintr-o declaraţie a eToro.

„Odată ce vom primi aprobare, tranzacţia va fi supusă votului acţionarilor FTCV, care va dura 20 de zile, iar apoi vom mai avea nevoie de alte câteva zile pentru a finaliza tranzacţia. Astfel, deadline-ul din T3 nu a mai fost posibil.”

Cele două companii au anunţat mişcarea încă din luna martie, când acţiunile FTCV ajungeau la 15,3 dolari. Între timp, acţiunile au scăzut cu 34% la 10 dolari.

În august, aplicaţia de tranzacţionare a spus că şi-a majorat comisioanele generate de tranzacţiile cu monede digitale de aproape 23 de ori în T2/2021, la 264,2 milioane de dolari, de la doar 11,2 milioane de dolari în perioadă similară a anului anterior. Robinhood Markets, unul dintre principalii rivali ai eToro, s-a listat la sfârşitul lunii iulie pe Nasdaq, sub simbolul bursier HOOD.

Acţiunile societăţii au crescut între timp cu peste 17%, ceea ce înseamnă o capitalizare de 35 de miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO