Burse - Fonduri mutuale

Business internaţional. Gigantul petrolier ExxonMobil anunţă un profit record de 56 mld. dolari anul trecut

Business internaţional. Gigantul petrolier ExxonMobil...
01.02.2023, 00:04 128

ExxonMobil (XOM) a înregistrat anul trecut un profit net record de 55,7 miliarde de dolari, subliniind astfel poziţia favorabilă a companiilor petroliere după invazia Ucrainei de către Rusia. Rezultatul a venit în pofida unei încetiniri a vânzărilor în T4/2022, în vreme ce preţurile carburanţilor au continuat să scadă faţă de cele mai recente maxime. 

Acţiunile Exxon erau pe plus cu 2,2% în primele ore de tranzacţionare din New York de marţi, 31 ianuarie. Compania ajungea la o valoare de piaţă de 477,8 mld. dolari. în ultimul an, acţiunile s-au apreciat cu 52,6%. Gigantul cu sediul în Texas a încheiat anul precedent cu un profit de 12,75 miliarde de dolari în octombrie-decembrie, sub estimările analiştilor de pe Wall Street de 13,7 miliarde de dolari, potrivit furnizorului de date S&P Capital IQ, citat de Financial Times. De asemenea, societatea a anunţat cheltuieli de 1,3 miliarde de dolari în acelaşi interval, sumă influenţată de impozitele excepţionale plătite din Europa. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO