Burse - Fonduri mutuale

Business internaţional. Investitorii de pe bursele americane, optimişti cu privire la ultima lună a anului. Ce ar putea alimenta un raliu de Crăciun

Fără dinamica din 30 noiembrie, indicii S&P, Nasdaq Composite şi Dow Jones au scăzut anul acesta cu 17,5%, 30,6%, respectiv 7,5%, conform Google Finance.

Fără dinamica din 30 noiembrie, indicii S&P, Nasdaq Composite şi Dow Jones au scăzut anul acesta cu 17,5%, 30,6%, respectiv 7,5%, conform Google Finance.

01.12.2022, 08:30 482
  • În ultimii 80 de ani, S&P 500 a avut randamente pozitive în aproape trei sferturi din lunile decembrie

 

Piaţa de capital din Statele Unite a înre­gistrat creşteri puternice în toamnă, iar evo­luţia ar putea continua inclusiv în decembrie, o lună bună din punct de vedere istoric.

Indicii S&P 500, Nasdaq Composite şi Dow Jones Industrial Average au fost pe plus în noiembrie. De altfel, S&P a crescut cu aproape 12% faţă de minimul de anul acesta, atins pe 12 octombrie, potrivit Barron’s.

Printre factorii care au influenţat dinamica indicilor se află, în primul rând, scăderea ratei inflaţiei, care i-a determinat pe unii investitori să mizeze pe faptul că Rezerva Federală (Fed) – banca centrală americană – va încetini ritmul de creştere a ratelor dobânzilor. Astfel, recentul avans ar putea continua în perioada următoare. În general, decembrie este una dintre cele mai bune luni ale anului pe Wall Street. Din 1928 încoace, dinamica medie înre­gistra­tă în ultima lună a anului de către S&P 500 este de plus 1,7%, arată datele Dow Jones, ceea ce face decembrie a treia cea mai bună lună dintr-un an calendaristic. În ultimii 80 de ani, S&P a crescut în 70% din lunile decembrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO