Burse - Fonduri mutuale

Business internaţional. JPMorgan: Declinul pieţei de capital ar putea ajunge la final pe măsură ce răscumpărările de acţiuni ating niveluri record în SUA

Business internaţional. JPMorgan: Declinul pieţei de...

Autor: Eduard Ivanovici

30.05.2022, 00:03 5534

Scăderile masive înregistrate de piaţa americană de capital se pot opri ca urmare a actualului trend de răscumpărări de acţiuni, consideră analiştii din cadrul JPMorgan, cea mai mare bancă din Statele Unite în funcţie de active, conform Business Insider.

Răscumpărările de acţiuni efectuate de marile corporaţii americane au prins avânt în timpul declinului pieţei de acţiuni din ultima perioadă, fiind consemnat anul acesta un număr record de activităţi în acest sens, spune gigantul american.

Companiile incluse în indicele S&P 500 au anunţat un număr record de răscumpărări de la începutul anului până în prezent, respectiv 429 de miliarde de dolari, peste sumele înregistrate în acelaşi interval de timp din 2019 şi 2021. 

În T1/2022, răscumpărările au înregistrat un plus de 45% faţă de trimestrul similar al anului trecut şi 3% prin comparaţie cu T4/2021. Creşterile au fost consemnate, în mare parte, în industria tech (62 de miliarde de dolari), domeniul financiar (49 de miliarde) şi sectorul sănătăţii (39 de miliarde).

De asemenea, grupurile energetice şi-au accelerat activităţile de răscumpărare de acţiuni, de vreme ce firmele respective au beneficiat de preţurile mai mari la petrol şi gaze naturale. Astfel, companiile din industria energetică au reachiziţionat acţiuni de 9,5 miliarde de dolari, de la 500 de milioane în T1/2021. JPMorgan susţine că trendul ar trebui să rămână în picioare timp de cel puţin câteva săptămâni, conturând astfel o potenţială revenire a burselor din SUA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO