Burse - Fonduri mutuale

Business internaţional. Lanţul american de pizzerii Domino’s Pizza, prezent şi în România, minus 40% pe Bursa de la Londra de la începutul anului încoace

Business internaţional. Lanţul american de pizzerii...

Autor: Eduard Ivanovici

21.09.2022, 07:00 245

♦ Rezultate mixte în raportul financiar pe T2 ♦ Compania, ieşită recent de pe piaţa italiană.

Acţiunile lanţului american de restaurante fast food Domino’s Pizza, companie cu prezenţă în România din 2010, au scăzut cu aproximativ 40% de la începutul anului pe Bursa de valori din Londra (LSE), conform datelor MarketWatch.

FTSE 100, indicele de referinţă al pieţei britanice de capital, a scăzut în acelaşi interval cu 3,6%, având una dintre cele mai bune evoluţii din rândul burselor din vestul Europei de anul acesta.

În T2/2022, Domino’s Pizza a înregistrat rezultate mixte: venituri de 1,07 miliarde de dolari, uşor peste prognoze, respectiv un profit net per acţiune (earnings per share – EPS) de 2,82 dolari, faţă de 2,91 cât esti­mau, în medie, analiştii de pe Wall Street. Profitul net a atins 102,5 mil. dolari, în scădere cu 12% faţă de rezultatul din perioada similară a anului trecut. „Vă pot asigura că nimeni din echipa Domino’s nu este fericit cu cele mai recente rezultate“, spune CEO-ul Russell Weiner. De altfel, societatea se aşteaptă în continuare la o creştere a costurilor şi estimează că ratele nefavorabile ale cursurilor de schimb valutar vor reduce veni­turile înregistrate la nivel internaţional mai mult decât prognozase anterior Domino’s.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO