Business internaţional. Mişcări strategice între giganţii germani ai energiei prezenţi şi în România: E.ON preia transportul şi reţelele de distribuţie ale RWE, iar RWE adună partea de producţie de energie regenerabilă a ambelor companii

12 mar 2018 Autor: Alex Ciutacu

EON este cel mai mare investitor din Germania în energie regenereabilă după ce a cheltuit peste 10 miliarde de euro pe producţia şi stocarea energiei eoliene. Foto: Shutterstock

Giganţii energetici germani E.ON şi RWE fac un schimb de active în valoare de zeci de miliarde de euro prin care E.ON preia reţelele de dis­tribuţie şi retail ale ambelor companii, în timp ce RWE va prelua tot ceea ce înseamnă producţia de energie regenerabilă din cele două firme şi va primi şi o parte din acţiunile E.ON.

Tranzacţia presupune transferul unei subsidiare a RWE, Innogy către E.ON, evaluată la 22 de miliarde de euro. Mişcarea vine într-o perioadă în care cea mai mare economie din Europa încearcă să se îndepărteze de combustibilii clasici, potrivit Bloomberg.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.03.2018

 
Cuvinte cheie:
giganţii germani
, energie
, E.ON
, RWE
, eneergie regenerabila
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide