Burse - Fonduri mutuale

Business Internaţional. Satya Nadella, CEO-ul Microsoft, şi-a vândut jumătate din participaţia la companie pentru 285 mil. dolari

Satya Nadella

Satya Nadella

Autor: Eduard Ivanovici

01.12.2021, 00:00 1433

Satya Nadella, CEO-ul Microsoft Corp (simbol bursier MSFT), şi-a vândut săptămâna trecută aproape jumătate din acţiunile pe care le deţine în cadrul companiei, conform unui raport al SEC (Securities and Exchange Commission – autoritatea de supraveghere financiară din Statele Unite), citat de MarketWatch. Astfel, Nadella a renunţat în aproximativ două zile la 838.584 de acţiuni, de la un total de circa 1,7 milioane de acţiuni. Tranzacţiile s-au ridicat la 285 de milioane de dolari şi reprezintă cea mai mare vânzare de acţiuni pe care a efectuat-o vreodată Nadella.

„Satya a vândut aproape 840.000 de acţiuni Microsoft din motive de planning financiar şi diversificare (...) Participaţiile sale depăşesc cu mult regulile de deţinere stabilite de boardul de directori Microsoft“, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Veniturile Microsoft au crescut cu 22% în T3/2021 prin comparaţie cu acelaşi trimestru de anul trecut şi au ajuns la 45,32 miliarde de dolari, cu 1,35 miliarde de dolari peste estimările firmei de analiză Refinitiv. Veniturile nete au ajuns la 20,5 miliarde de dolari, plus 48%.

Acţiunile MSFT au crescut cu aproape 55% de la începutul anului, iar Microsoft a devenit pentru scurt timp cea mai valoroasă companie din lume.  În prezent, grupul afişează o valoare de piaţă de peste 2.500 de miliarde de dolari şi este depăşit doar de Apple, cu 2.600 de miliarde de dolari capitalizare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO