Burse - Fonduri mutuale

Business Internaţional. Tesla investeşte 1,5 mld. dolari în bitcoin şi indică spre o acceptare a plăţilor cu criptomonede

Business Internaţional. Tesla investeşte 1,5 mld....

Autor: Eduard Ivanovici

09.02.2021, 00:05 403

♦ Luni după-amiază, bitcoin spărsese pragul istoric de 44.000 de dolari pe unitate ♦ Acţiunile Tesla, pe plus

Producătorul de autoturisme electrice Tesla (TSLA) a investit 1,5 miliarde de dolari în bitcoin, cea mai populară criptomonedă la nivel mon­dial, şi a indicat că ar putea ca pe viitor să accepte plata cu criptomonede pentru produsele sale, scrie CNBC.

Astfel, potrivit unui raport publicat la SEC – „ASF-ul“ american, Tesla a cumpărat bitcoin pentru „mai multă flexibilitate şi pentru a diversifica şi maximiza profiturile“.

Decizia Tesla a generat un val de întrebări cu privire la cele mai recente declaraţii ale lui Elon Musk, care a fost responsabil de creşterile înregistrate în ultimele săptămâni de criptomonede precum bitcoin şi dogecoin.

De exemplu, la sfârşitul lunii ia­nuarie, miliardarul a adăugat „#bitcoin“ în descrierea sa de pe Twitter, generând astfel o creştere de 20% pentru cea mai valoroasă criptomonedă din lume.

Luni, valoarea unui bitcoin a stabilit un nou record datorită anunţului Tesla, iar preţul unei cripto­monede a ajuns la un moment dat la 44.160 de dolari.

Producătorul de maşini electrice a avut peste 19 miliarde de dolari în cash la finalul lui 2020.

Între timp, Elon Musk a raportat o creştere a averii nete de peste 33 de miliarde de dolari de la începutul anului şi a devenit cel mai bogat om din lume, depăşindu-l pe şeful Amazon Jeff Bezos.

Anterior, miliardarul a declarat că a „sosit prea târziu la petrecere“ şi că ar fi trebuit să cumpere criptomoneda în urmă cu opt ani, când preţul abia depăşea pragul de 13 dolari.

„Bitcoin-ul se pregăteşte să fie acceptat şi de oamenii de afaceri convenţionali“, a spus recent Musk. În urmă cu două săptămâni, BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, a decis să lanseze contracte futures pe bitcoin drept opţiuni de investiţii în două fonduri pe care le are în portofoliu.

eduard.ivanovici@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO