Burse - Fonduri mutuale

Business internaţional. UiPath se aliază cu Snowflake, companie IT la care este investitor şi Warren Buffett, pentru a îmbunătăţi procesele de analiză RPA din cloud. Reacţie pozitivă pe Bursă

Business internaţional. UiPath se aliază cu Snowflake,...

Autor: Eduard Ivanovici

15.10.2021, 00:00 1824

UiPath (simbol bursier PATH), cel mai mare startup IT cu origini în România, a încheiat un parteneriat cu grupul de cloud data Snowflake (SNOW), care integrează UiPath Insights în platforma Snowflake şi care va facilita tranziţia către cloud a companiilor, scrie Business Wire.

Preţul unei acţiuni UiPath s-a apreciat cu 4% la aproape 50 de dolari, după ce societatea ajunsese zilele trecute la un minim istoric pe bursă. Capitalizarea atinge 25,7 mld. dolari. UiPath Insights reprezintă o soluţie de analiză RPA (robotic process automation) care măsoară activităţile de automatizare ale întreprinderilor, aliniindu-le strategiilor liniilor de business.

 

Astfel, combinaţia dintre UiPath şi capacităţile Snowflake de scalare şi computerizare a datelor le va oferi clienţilor un nivel mai rapid de procesare a datelor şi le va prezenta posibilitatea de a efectua analize pe termen lung şi de a scala procesele de automatizare. în timp ce automatizarea întreprinderilor constituie o prioritate strategică, mişcarea ridică aşteptările cu privire la activităţile de măsurare cantitativă şi impactul pe care îl exercită UiPath asupra businessurilor.

UiPath le permite şefilor de companii să definească, monitorizeze şi să interpreteze indicatori cheie de performanţă (KPI), care măsoară valoarea şi impactul general al strategiei de automatizare.

„Parteneriatul cu UiPath poate face analizeze RPA mult mai accesibile pentru membrii din interiorul unei întreprinderi şi va stimula astfel rezultatele. Pe măsură ce creşte cererea pentru analize şi RPA în cadrul Snowflake, parteneriatele cu organizaţii precum UiPath ne susţin clienţii şi ne facilitează misiunea de mobilizare a datelor la nivel global”, spune Colleen Kapase, senior vice president al diviziei Snowflake de parteneriate internaţionale.

Automatizarea de tip end-to-end poate fi îndeplinită doar cu o platformă robustă de analiză care ar gestiona explozia de date complexe din zilele noastre, explică Druv Asher, senior vice president al diviziei UiPath de business development. Gigantul Berkshire Hathaway, condus de Warren Buffett, a obţinut anul trecut un câştig de un miliard de dolari ca urmare a investiţiei în Snowflake.

Acţiunile SNOW s-au apreciat cu peste 36% în urma ofertei publice iniţiale din septembrie 2020. Valoarea de piaţă a companiei este de aproape 100 de miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO