Burse - Fonduri mutuale

Business Magazin. Cum a ajuns Corneliu Manole, un pasionat de geopolitică şi diplomaţie, investitor la Bursa de Valori Bucureşti: Caut companii care au o valoare fundamental intrinsecă, nu investesc niciodată în active neproductive care nu produc venituri, cum ar fi aurul sau criptomonede

Corneliu Manole, investitor: „Pentru orice investitor este esenţial să-şi urmeze o strategie proprie şi un set de principii prestabilit, care să-l ghideze atât în perioade de euforie, dar mai ales în perioade de scăderi accentuate ale pieţei.”

Autor: Tibi Oprea

28.08.2022, 13:45 1199

Investitori mici şi mari, profesionişti şi debutanţi deopotrivă, care activează în domenii dintre cele mai diverse, pun pe tapet strategii de investiţii şi lecţii învăţate în timp pentru a întări zicala „bursa este pentru toţi” şi a mări rândurile investitorilor din piaţa locală. Toate sfaturile sunt adunate în seria de materiale „Profil de investitor” găzduită de Business Magazin.

Pe Corneliu Manole îl pasionează geopolitica şi diplomaţia, oferind consultanţă în domeniul relaţiilor guvernamentale şi comunicare strategică de mai bine de zece ani. Tot acum zece ani, programul de privatizări al Guvernului şi listarea Fondului Proprietatea i-au dat încrederea să renunţe la clasicele depozite bancare şi să-şi investească economiile la bursă, iar asta face şi astăzi. Cine au fost modelele lui de urmat?

„Câteva evenimente importante m-au determinat să fac pasul către activitatea investiţională, acum aproape zece ani. Am început cu sume mai mici, dar nu erau nici nesemnificative pentru acele vremuri. Am lichidat depozitele bancare pentru a putea participa în ofertele publice de la Nuclearelectrica, Romgaz şi Electrica derulate de guvern, care au fost şi primele mele investiţii pe Bursă”, povesteşte Corneliu Manole, în vârstă de 41 de ani.


PROFIL DE INVESTITOR

NUME: Corneliu Manole

VÂRSTĂ: 41 de ani

PROFESIE/OCUPAŢIE: consultant în relaţii guvernamentale şi comunicare strategică

INVESTEŞTE: pe termen lung


El se referă în principal la programul de privatizări al guvernului, agreat cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), prin care au fost scoase la vânzare pachete de acţiuni minoritare la companiile de stat, dar şi la listarea Fondului Proprietatea (FP) în 2011 şi venirea Franklin Templeton în calitate de administrator al Fondului, condus pe atunci de legendarul Mark Mobius.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO