Burse - Fonduri mutuale

Business Magazin. Cum a ajuns István-Balázs Nagy investitor la bursă: Am primit o prima de Craciun de aproximativ 1.000 de euro şi am decis sa deschid un cont la un broker. Pentru mine, activitatea de investiţii este o combinaţie între pasiune şi part-time job

Autor: Tibi Oprea

13.03.2022, 18:48 309

Investitori mici şi mari, profesionişti şi debutanţi deopotrivă, care activează în domenii dintre cele mai diverse, pun pe tapet strategii de investiţii şi lecţii învăţate în timp pentru a întări zicala „bursa este pentru toţi” şi a mări rândurile investitorilor din piaţa locală. Toate sfaturile sunt adunate într-o serie de materiale găzduită de Business MAGAZIN. De data aceasta, István-Balázs Nagy îşi spune povestea debutului la bursă.

„Am primit la locul de muncă o primă de Crăciun de aproximativ 1.000 de euro şi (…) am decis să deschid un cont la broker cu banii de primă, urmând să redirecţionez toate economiile noi spre investiţii”, povesteşte István-Balázs Nagy, de profesie economist.

István avea deja destule economii pentru un avans în scopul achiziţiei unei locuinţe şi un fond de siguranţă de câteva salarii, economii cu un randament foarte scăzut, de aproximativ 1%. Văzând dobânzile foarte scăzute la bănci, a început să investească la Bursa de Valori Bucureşti în ianuarie 2021, când emitenţii de la Bursa locală, cu unele excepţii, recuperaseră din scăderi. Primele achiziţii au fost pe piaţa principală, respectiv ETF-ul BET Patria-Tradeville, MedLife, Banca Transilvania, OMV Petrom, Fondul Proprietatea şi Nuclearelectrica.

„Scăderea pieţei din timpul crizei de sănătate a fost unul din momentele în care am considerat că ar fi un moment bun de intrare pe Bursa din România, însă am ezitat, iar Bursa şi-a revenit, după părerea mea, spectaculos de repede la nivelul anterior scăderilor”, povesteşte István, în vârstă de 30 de ani. István Nagy a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din Cluj-Napoca, profilul management, respectiv masteratul Managementul Afacerilor. Din 2015, lucrează la compania Unichem SRL, filiala din România a producătorului de produse chimice Unichem Ungaria.


PROFIL DE INVESTITOR

NUME: István-Balázs Nagy

VÂRSTĂ: 30 de ani

PROFESIE: economist

OCUPAŢIE: analist financiar/ manager proiecte

INVESTEŞTE: part-time, din pasiune


Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO