Burse - Fonduri mutuale

Business Magazin. Cum a ajuns Sandu Gabriel să investească la bursa de la Bucureşti pe când era în Statele Unite ale Americii: Datorită experienţei, criza COVID a fost cea mai profitabilă perioadă din activitatea mea de până acum. Câştigul pe 2020 a fost între 50 şi 60%la bursă, iar pe pieţe externe am făcut chiar şi 300%

Sandu Gabriel Pintea: „Investiţiile m-au ajutat destul de mult să mă întorc în România”

Autor: Tibi Oprea

22.05.2022, 17:01 446

Investitori mici şi mari, profesionişti şi debutanţi deopotrivă, care activează în domenii dintre cele mai diverse, pun pe tapet strategii de investiţii şi lecţii învăţate în timp pentru a întări zicala „bursa este pentru toţi” şi a mări rândurile investitorilor din piaţa locală. Toate sfaturile sunt adunate în seria de materiale „profil de investitor“ găzduită de Business Magazin. Respondentul acestei săptămâni este mai mereu în piaţă din postura de broker, dar şi din cea de investitor.

„Eram plecat în Statele Unite când am început să investesc. Când am plecat din ţară nu ştiam aproape nimic despre bursă. În State unul dintre patronii cu care am lucrat fugea tot timpul în birou şi urmărea cotaţiile. Nu înţelegeam ce face, dar m-am prins repede, investea. Cumpăra în principal McDonald’s, cunoştea compania destul de bine”, povesteşte Sandu Gabriel Pintea, investitor şi, ulterior, broker pe bursă.


PROFIL DE INVESTITOR

NUME: Sandu Gabriel Pintea

VÂRSTĂ: 40 de ani

PROFESIE: economist, administraţie publică

OCUPAŢIE: broker, investitor

INVESTEŞTE: full-time


După un timp petrecut în SUA, Gabriel a trimis bani în România şi a rugat-o pe mama sa să-i deschidă un cont de tranzacţionare la Bursa de la Bucureşti.

Era finele anului 2002. Iniţial a cumpărat acţiuni prin Broker Cluj (acum BRK Financial Group, singurul intermediar listat la Bursa locală. La scurt timp, spune el, investiţiile i-au permis să se întoarcă în România).

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO