Burse - Fonduri mutuale

BVB la 7 luni: Valoarea de tranzacţionare cu acţiuni creşte cu 60%, însă lichiditatea revine la volume de vară în iulie

BVB la 7 luni: Valoarea de tranzacţionare cu acţiuni...
18.08.2022, 00:00 84

Lichiditatea consemnată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) se menţine la cote ridicate pe mai multe paliere după o primă jumătate de an în care au fost înregistrate creşteri semnificative. Totuşi, în luna iulie, lichiditatea a revenit la volume de vară pe măsură ce investitorii şi analiştii financiari aşteaptă încheierea sezonului de raportări financiare pentru a avea o primă indicaţie despre modul în care companiile romaneşti listate vor performa în acest an, se arată într-un comunicat al BVB. Pe segmentul de acţiuni listate pe Piaţa Reglementată a BVB, valoarea totală de tranzacţionare la nivelul primelor 7 luni a fost de 8,4 mld. lei, echivalentul a 1,7 mld. euro, ceea ce a însemnat un avans de 59,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În interiorul acestei evoluţii, luna iulie a consemnat valori totale de tranzacţionare cu acţiuni de 872 mil. lei (177 mil. euro.) 

Nivelul este cu 27% peste cel raportat în iulie 2021, însă comparativ cu luna iunie a acestui an este mai mic cu 31%. În ceea ce priveşte valoarea medie zilnică de tranzacţionare cu acţiunile listate pe Piaţa Reglementata a BVB, primele 7 luni ale acestui an au atins un nivel de 57,7 milioane lei, echivalentul a 11,7 milioane euro. Acest nivel se traduce printr-un avans de 60,8% faţă de perioada ianuarie-iulie a anului trecut. Lichiditatea medie zilnică pe segmentul de acţiuni înregistrată în luna iulie a fost de 41,5 milioane lei sau 8,4 milioane euro.

Prin comparaţie cu luna iulie a anului trecut s-a înregistrat o creştere de 33%, însă comparativ cu iunie 2022, nivelul este mai redus cu 34%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO