Burse - Fonduri mutuale

Călburean a prins cu Dafora Mediaş foraje de 15,8 mil. dolari în Israel

Călburean a prins cu Dafora Mediaş foraje de 15,8 mil. dolari în Israel
12.10.2012, 00:07 1196

Dafora Mediaş (DAFR), companie controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, va efectua lucrări de foraj petrolier de 15,8 milioane dolari în Israel, pentru compania Givot Olam Oil, în baza unui contract care va putea fi prelungit până în 2016.

"Lucrările se vor derula pe o perioadă de un an şi jumătate (cu posibilitate de prelungire pe încă doi ani). Forajele vor atinge adâncimi de peste 5.000 de metri şi vor demara la începutul anului vi­itor. Datorită potenţialului ridicat al câmpului petrolifer, şansele de prelungire a contractului şi mobilizarea de noi instalaţii sunt foarte mari", a anunţat Dafora.

Lucrările vor fi realizate pe structura petroliferă Meged.

Dafora a avut contracte, până în prezent, pe pieţe din Africa (Uganda, Tanzania, Sudan, Mozambic), Franţa, Bulgaria şi Ucraina.

Compania din Mediaş a înregistrat în primul semestru venituri în scădere cu 19,6%, de la 96,8 milioane de lei la 77,8 milioane de lei, şi a trecut pe pierderi, cu un rezultat negativ de 5,4 milioane de lei, după câştigul net de 2,9 milioane de lei din primele şase luni ale anului trecut.

Compania este controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean şi este listată pe bursa de la Bucureşti, având o capitalizare de 30,4 milioane de lei (6,6 milioane de euro).

Compania din Mediaş a înregistrat în primul semestru venituri în scădere cu 19,6%, de la 96,8 mil. lei la 77,8 mil. lei, şi a trecut pe pierderi, cu un rezultat negativ de 5,4 milioane de lei, după câştigul net de 2,9 milioane de lei din primele şase luni ale anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO