Burse - Fonduri mutuale

Călburean îşi consolidează poziţia de lider pe foraj cu o achiziţie surpriză la Foraj Sonde Videle

Călburean îşi consolidează poziţia de lider pe foraj cu o achiziţie surpriză la Foraj Sonde Videle

Autor: Adrian Cojocar

14.02.2012, 18:55 754

Firma de foraj şi construcţii Dafora Mediaş (DAFR), controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, a preluat recent o participaţie de 28,6% din acţiunile firmei de foraj Foraj Sonde Videle (FOJE), devenind astfel principalul acţionar al companiei care este listată pe piaţa RASDAQ. Valoarea tranzacţiei s-a ridicat la 441.700 de lei.

Foraj Sonde Videle a raportat în prima jumătate a anului trecut afaceri de 6,1 mil. lei şi pierderi de 0,9 mil. lei. În 2010 compania a avut afaceri de 11,7 mil. lei şi un profit de 94.000 de lei.

"Raţiunea pentru care a fost realizată această achiziţie constă în potenţialul de care dispune Foraj Sonde S.A. Videle luând în considerare faptul că această companie a fost de-a lungul anilor un actor constant pe piaţa serviciilor de foraj din România. Considerăm că o investiţie într-un pachet semnificativ de acţiuni ale Foraj Sonde S.A. Videle se poate dovedi inspirată având în vedere perspectivele pe care această companie le are pe termen mediu şi lung", a declarat Gheorghe Călburean, proprietarul grupului Dafora.

El a precizat că nu intenţionează să includă Foraj Sonde Videle în grupul Dafora, acestea urmând să îşi continue separat propriile strategii de afaceri şi planuri de dezvoltare.

După achiziţie titlurile Foraj Sonde Videle au urcat pe bursă cu 40%, la 4,37 lei/unitate, nivel la care capitalizarea companiei este de 1,9 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO