Burse - Fonduri mutuale

Călburean schimbă directorul Condmag după nouă luni

Călburean schimbă directorul Condmag după nouă luni

Autor: Radu Bostan

02.07.2015, 00:05 1276

Constructorul de conducte ma­gistrale Condmag Braşov (simbol bur­sier COMI), controlat de Gheorghe Călburean, va fi condus de Alexandru Vârlan, anterior director general ad­junct, care îl va înlocui în funcţie pe Claudiu Mureşan.

Alexandru Vârlan este licenţiat al Universităţii de Petrol şi Gaze din Ploieşti, în Contabilitate şi informatică de gestiune şi în Drept Administrativ şi are un master în management economic şi administrativ de la aceeaşi uni­versitate.

Înainte să se alăture Cond­mag în octombrie 2014, Vârlan a fost direc­torul executiv al direcţiei de mana­gement corporativ din Conpet Ploieşti şi anterior a lucrat în cadrul produ­cătorului de rulmenţi Timken Ro­mania.

Claudiu Mureşan a fost adus la conducerea Condmag în octombrie 2014 pentru a restructura compania care a încheiat anul trecut cu pierderi de 14 milioane de lei. Mureşan va rămâne consilier al directorului general. După o schemă similară, Condmag şi-a înlocuit luna trecută şi directorul financiar, păstrând fosta ocupantă în companie în poziţia de consilier.

Cele două rocade de la vârful constructorului de conducte vin în contextul în care valoarea de piaţă a Condmag s-a înjumătăţit în ultima lună, din cauza asocierii cu furnizorul de ser­vicii de foraj Dafora Mediaş (DAFR), cea mai importantă firmă a lui Călbu­rean, care a intrat în insolvenţă.

În plus, procurorii DIICOT au insti­tuit sechestru pe active ale Condmag în valoare contabilă de 48 milioane de lei, într-un dosar penal care îl vizează pe Alexandru Liviu Tătar, predecesorul lui Mureşan la conducerea companiei.

Veniturile Condmag au scăzut în primul trimestru la 7,6 milioane de lei, de la 52,8 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, însă pierderile s-au înjumătăţit, la 3,4 milioane de lei.

 
 
 

Valoarea Condmag şi Dafora, cele două firme listate controlate de Gheorghe CÂlburean, s-au înjumătăţit în luna iunie

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO