Burse - Fonduri mutuale

Calendarul dividendelor anunţate până acum: ce randamente livrează 22 de companii şi până când pot cumpăra investitorii acţiuni

Calendarul dividendelor anunţate până acum: ce...

Autor: Liviu Popescu

22.03.2018, 00:05 5894

♦ ZF a analizat propunerile de dividende cu care 22 de companii se vor prezenta în faţa acţionarilor, iar randamentele variază de la 10,8% la 1%.

Un număr de 22 de companii listate la bursa românească, prin­tre care şi şase emitenţi din struc­tura indicelui BET, au anunţat propunerile pentru dividende pe care le vor înainta acţionarilor în şedinţele din luna aprilie, iar la preţurile curente de tranzac­ţionare randamentele variază de la 10,8% la 1%, potrivit unei analize ZF.

BRD, doua cea mai valoroasă instituţie de credit de la bursă după Banca Transilvania, pre­zintă cel mai ridicat randament al dividendelor din rândul celor 22 de companii, în contextul în care banca cu capital francez propune acţionarilor un dividend brut de 1,64 lei din rezultatul istoric realizat pe 2017, echivalentul unui randament de 10,8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO