• Leu / EUR4.9005
  • Leu / GBP5.4945
  • Leu / USD4.4823
Burse - Fonduri mutuale

Călin Fusu, CEO şi acţionar majoritar al Vivre Deco: În insolvenţă (faliment) se primeşte zero de către obligatari. În cazul nedorit al unui eşec al Planului de redresare s-ar ajunge la insolvenţă

Călin Fusu, CEO şi acţionar majoritar al Vivre Deco: În insolvenţă (faliment) se primeşte zero de către obligatari. În cazul nedorit al unui eşec al Planului de redresare s-ar ajunge la insolvenţă

Călin Fusu, director general şi acţionar majoritar al Vivre Deco prin fondul Neogen: Faţă de perspectiva insolvenţei/falimentului, trebuie arătat că cea mai bună şansă este încercarea de a maximiza încasările în cadrul procedurii de concordat. (...) Este în interesul oricărui creditor să se încerce maximizarea recuperărilor în concordat.

Autor: Tibi Oprea

24.01.2023, 07:23 4873

♦ În procesul de concordat preventiv, obligatarii ar urma să primească 15% din bani înapoi peste patru ani.

Călin Fusu, director general şi acţionar majoritar al Vivre Deco prin fondul Neogen, spune că dacă trece termenul de exprimare a votului asupra Planului de redresare al retailerului online de mobilă şi decoraţiuni în cadrul procesului de concordat preventiv în care se află şi nu există un vot pozitiv în acest sens, nu se mai poate pune problema unui nou plan de redresare îmbunătăţit, pentru că resursele financiare sunt limitate şi nu mai este suficient timp.

„În privinţa planului, dacă trece termenul de exprimare a votului asupra acestuia şi nu avem vot pozitiv, nu mai putem pune problema unui nou plan în concordat care să aducă noutăţi în sensul îmbunătăţirii în vreun fel a planului. Aceasta pentru că, pe de o parte, resursele de achitare a creanţelor sunt limitate şi societatea le poate achita creanţele până la nivelul propus prin plan doar în condiţiile în care lucrurile merg bine, conform celor prognozate prin plan, iar pe de altă parte trebuie ţinut seama de faptul că oricum expirarea termenului de votare a unui plan (06.02.2023) face ca, din punct de vedere procedural, să nu mai putem propune oricum un alt plan“, spune Călin Fusu la solicitarea ZF.

Potrivit celui de-al doilea plan de redresare, datat noiembrie 2022 şi intrat în posesia ZF, deţinătorii de obligaţiuni ar urma să primească înapoi 15% din banii investiţi în cele două emisiuni de obligaţiuni, comparativ cu 4,2% în primul plan. Dacă Vivre Deco nu obţine votul până la termen, adică dacă nici alţi creditori mai mari precum Alpha Bank sau Banca Transilvania nu vor vota pentru acest plan, compania ar putea veni cu altă plan, însă este posibil să nu mai fie timp pentru propunerea unui alt plan de restructurare.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Power Summit 2023
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9005
Diferență: -0,0388
Ieri: 4.9024
Azi: 4.4823
Diferență: 0,4279
Ieri: 4.4632
Azi: 5.4945
Diferență: -0,0382
Ieri: 5.4966
Azi: 4.9076
Diferență: 0,102
Ieri: 4.9026