Burse - Fonduri mutuale

Când veştile bune sunt de fapt veşti proaste: de ce scade accelerat Wall Street dacă economia americană a adăugat 528.000 de locuri de muncă în iulie, cu mult peste estimări?

Când veştile bune sunt de fapt veşti proaste: de ce...

Autor: Liviu Popescu

05.08.2022, 16:17 1835

Contractele futures de pe Wall Street au scăzut rapid după raportul potrivit căruia cea mai mare economie la nivel mondial a creat mult mai multe locuri de muncă în iulie decât aşteptau analiştii, iar declinul continuă şi înainte de deschidere. Contractele futures S&P 500 scad cu 1%, Nasdaq are minus 1,3% în predeschidere, Dow Jones minus 0,66%.

De ce? De ce scade Wall Street când creştere numărul de locuri de muncă din economie? Pentru că investitorii văd raportul ca pe un semnal că Rezerva Federală a SUA va trebui să majoreze ratele şi mai repede pentru a tempera economia, scrie publicaţia Wall Street Journal.

Iar alte semnale confirmă acest lucru: randamentele obligaţiunilor explodează pe toată curba.

Cel pe 10 ani a crescut cu aproape 10 puncte de bază imediat după ce au apărut datele. Cel pe doi ani a urcat şi mai mult. Iar preţurile futures ale Fed-fondurilor din această dimineaţă implică 1,25 puncte procentuale suplimentare de creştere a ratei până la sfârşitul anului. Ieri, acestea implicau 1 punct procentual.

Economia a adăugat 528.000 de locuri de muncă în iulie, readucând salariile la nivelul de dinaintea pandemiei. Rata şomajului a scăzut la 3,5%.

Economiştii intervievaţi de The Wall Street Journal estimau 258.000 de locuri de muncă şi o rată a şomajului de 3,6%.​

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO