Burse - Fonduri mutuale

Canicula şi disponibilizările au încins rezultatele Electrica în T3

Ioan Roşca, CEO al Electrica: „Mizăm pe o creştere sustenabilă, care să asigure stabilitatea financiară a companiei şi poziţia de lider de piaţă“.

Ioan Roşca, CEO al Electrica: „Mizăm pe o creştere sustenabilă, care să asigure stabilitatea financiară a companiei şi poziţia de lider de piaţă“.

Autor: Radu Bostan

17.11.2015, 00:08 1108

Consumul ridicat de energie din această vară şi restructurarea personalului au ajutat grupul de distribuţie Electrica (simbol bursier EL) să obţină cel mai bun rezultat trimestrial şi să-şi mărească marjele în pofida reducerii tarifelor de distribuţie.

Reţelele Electrica au dis­tri­buit 4,27 TWh de elec­tricitate în trimestrul al treilea din 2015, o can­titate cu 7% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului 2014, care a fost o vară relativ răcoroasă şi neobişnuit de ploioasă.

Segmentul de distribuţie, care este re­gle­mentat, are cea mai mare con­tri­buţie la profitabilitatea grupului şi com­pen­sează de obicei scăderile de pe seg­men­tul de furnizare. Deşi tarifele Elec­trica au fost ajustate uşor negativ anul acesta de către autoritatea de re­gle­men­tare, profitul operaţional (EBITDA) din distribuţie a crescut în tri­mestrul al treilea cu 20%, la 686 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO