Burse - Fonduri mutuale

Capitalizarea Facebook se prăbuşeşte cu 230 mld. dolari la începutul şedinţei de tranzacţionare: Compania suferă cea mai mare scădere din istoria mediului corporate din SUA. Snap scade cu 20%. Minus 2,2% pe Nasdaq

La 669 de miliarde de dolari ajunge capitalizarea Facebook astăzi, la 16:55, după ce atinsese ieri 898 de miliarde de dolari

La 669 de miliarde de dolari ajunge capitalizarea Facebook astăzi, la 16:55, după ce atinsese ieri 898 de miliarde de dolari

Autor: Eduard Ivanovici

03.02.2022, 16:55 990

Meta (Facebook) se confruntă cu cea mai gravă scădere de capitalizare din istoria spaţiului corporate din SUA, acţiunile depreciindu-se cu 25,5% la jumătate de oră de la începutul şedinţei de tranzacţionare de astăzi.

Dinamica vine pe fondul rezultatelor trimestriale din T4/2021, din care reiese că numărul de utilizatori zilnici activi ai platformelor Meta a scăzut pentru prima dată, de la 1,93 de miliarde la 1,929 de miliarde. Totodată, profitul net per acţiune nu s-a încadrat în prognozele analiştilor, iar compania a oferit estimări sub aşteptările pieţei.

De asemenea, Meta a raportat o pierdere operaţională de 10 miliarde de dolari, cauzată de nou creata divizie a metaversului, potrivit Business Insider.

În prezent, gigantul cofondat de Mark Zuckerberg afişează o capitalizare de circa 669 de miliarde de dolari, de la 898,5 miliarde la sfârşitul sesiunii de trading de ieri, 2 februarie.

Meta deja deţine recordul pentru cel mai mare declin zilnic în ceea ce priveşte capitalizarea unei companii din Statele Unite. În 2018, valoarea de piaţă a societăţii a pierdut 119 miliarde de dolari după ce rezultatele din al doilea trimestru au surprins un ritm slab de creştere.

Nasdaq Composite, indicele giganţilor tech din SUA, se deprecia cu 2,2% la 16:55, ora României. Între timp, platformele de socializare Twitter şi Snap, compania din spatele aplicaţiei Snapchat, erau pe minus cu 6%, respectiv 20%. Pinterest suferea un declin de 8%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO