Burse - Fonduri mutuale

Capitalizarea Petrom a sărit peste 5 miliarde de euro

Capitalizarea Petrom a sărit peste 5 miliarde de euro

Autor: Andrei Chirileasa

23.02.2011, 23:50 50

Acţiunile OMV Petrom (SNP) au câşti­gat ieri 3,84% dupăpublicarea pro­fi­tului record din 2010, acţiunile apro­piindu-sede pragul de 0,38 lei peste care n-au mai urcat din septembrie2008.

Capitalizarea companiei a crescut cu aproape 190 mil. euro,atingând un ma­xim de 5,08 mld. euro.

De la începutul anului, acţiunile Pe­trom au câştigat 13% de laînceputul anului, fiind printre cele mai profitabile pla­­samentede pe Bursă, iar analiştii mi­zea­ză în continuare pe titlurilecom­paniei petroliere.

"Ne aşteptăm la o reacţie pozitivă a pieţei pe baza acestorrezultate bune şi con­firmăm recomandarea de cum­pă­ra­re", searată într-un raport emis de ana­liştii Raiffeisen Centrobank, careare o ţintă de preţ de 0,45 lei pentru acţiunile Pe­trom, cu 18,7%peste nivelul de ieri de pe Bursă.

Raiffeisen apreciază că rezultatele pe segmentul de explorare şiproducţie au reprezentat o surpriză pozitivă, dato­rită creşteriiproducţiei pe unele exploa­tări petroliere din vestul României, întimp ce segmentul de rafinare şi mar­ke­ting a continuat să ofererezultate negative.

Petrom: Revenirea economică este fragilă, iar orice fel de şocpoate crea recesiune

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO