Burse - Fonduri mutuale

Carbochim Cluj-Napoca a suspendat drepturile de vot unui grup de acţionari cu 11% din capital

Carbochim Cluj-Napoca a suspendat drepturile de vot unui...

Autor: Sebastian Tănase, Roxana Pricop

24.04.2015, 00:00 199
Consiliul de administraţie al producătorului de materiale abrazive Carbochim Cluj-Napoca (simbol bursier CBC) a suspendat drepturile de vot a şase acţionari reprezentând 1,432 milioane de acţiuni din cauză că aceştia au fost identificaţi ca acţionând concertat (concentrare de interese). Consiliul a suspendat drepturile de vot ale firmelor Electroargeş SA (simbol bursier ELGS), Scop Line S.A. Galaţi, Mattera Com Galaţi, Alfaline Galaţi şi ale lui Marchis Corina Andreea şi Papadopol Ramona. Cei şase acţionari reprezintă cumulat 11,54% din capitalul social subscris şi vărsat al societăţii. Pe data de 28 aprilie are loc Adunarea Generală a Acţionarilor Carbochim pentru a aproba bugetul de venituri şi cheltuieli precum şi investiţiile pe 2015. De asemenea, deoarece actualul contract de auditare financiară urmează să expire, AGA va trebui să aleagă un nou auditor financiar.
 
Un alt punct pe ordinea de zi va fi şi aprobarea distribuirii profitului realizat anul trecut, data stabilită pentru plata dividendelor fiind 23 octombrie. Pentru acest an, compania vrea să distribuie dividende de 0,9 mil. lei (0,19 lei/acţiune), din profitul de circa 1 mil. lei. Principalii acţionari ai societăţii sunt Ionescu Mircea-Pietro cu o participaţie de 19,64%, Popa Gheorghe Titus-Dan cu 17,31% şi Electroargeş SA cu 12,39%. Persoane fizice de pe bursă deţin o participaţie de 26,70% în producătorul român. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO