Burse - Fonduri mutuale

Care acţiuni de la Bursa românească au rezistat cel mai bine de la începutul stării de urgenţă încoace şi care au fost cele mai lovite?

Care acţiuni de la Bursa românească au rezistat cel...

Autor: Liviu Popescu

01.05.2020, 09:00 1586

♦ Pe 16 martie 2020 în România era decretată stare de urgenţă l De la închiderea precedentă şi până pe 29 aprilie 2020 Bursa românească a urcat cu aproape 5% ♦ Dar sunt şi acţiuni care au urcat de câteva ori peste piaţă ♦ Randamentele sunt atractive, însă investitorii trebuie să ia în calcul faptul că în majoritatea cazurilor creşterile recente nu au compensat scăderile înregistrate anterior.

Nuclearelectrica, Conpet Ploieşti şi Digi Communications sunt acţiunile din prima ligă bur­sieră de la Bucureşti care au rezistat cel mai bine blocajului economic venit odată cu instaurarea stării de urgenţă, arată datele agregate de Ziarul Financiar.

Aceste acţiuni s-au apreciat de câteva ori peste ritmul cu care a urcat indicele principal BET, iar calculele realizate de ZF arată că Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România, este lider al acestui clasament aplicat pe parcursul ultimelor şase săptămâni, cu un randament de 37%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO