Burse - Fonduri mutuale

Care au fost acţiunile de la bursă care au scăzut cel mai mult în noiembrie. Surprinzător, o companie din BET este printre ele

Care au fost acţiunile de la bursă care au scăzut cel...

Autor: Liviu Popescu

08.12.2017, 00:07 2148

Cele mai mari zece deprecieri ale acţiunilor listate pe segmentul principal al bursei româneşti variază de la 7% în cazul Petrolexportimport până la 24% în cazul companiei Uztel Ploieşti, potrivit raportului lunar realizat de BVB.

Însă în top zece cele mai mari scăderi la bursă în noiembrie este şi un emitent din componenţa indicelui de referinţă BET, companii caracterizate drept „blue chip-uri“, fiind cele mai tranzacţionate de la bursă.

Acţiunile Electrica (EL) au scăzut pe parcursul lunii no­iembrie cu 9%, ceea ce le poziţionează pe locul şapte în topul celor mai mari deprecieri, în condiţiile în care declinul a fost cauzat în mare parte de rezultatele financiare sub aşteptările analiştilor. Şansele de a distribui dividende cu un randament rezonabil anul viitor sunt practic compromise, se arată într-un raport al companiei de brokeraj Prime Transaction în care se menţionează că în acelaşi caz este şi Transelectrica (TEL).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO