Finanţe personale

Care au fost acţiunile de la bursă care au scăzut cel mai mult în noiembrie. Surprinzător, o companie din BET este printre ele

8 dec 2017 Autor: Liviu Popescu

Cele mai mari zece deprecieri ale acţiunilor listate pe segmentul principal al bursei româneşti variază de la 7% în cazul Petrolexportimport până la 24% în cazul companiei Uztel Ploieşti, potrivit raportului lunar realizat de BVB.

Însă în top zece cele mai mari scăderi la bursă în noiembrie este şi un emitent din componenţa indicelui de referinţă BET, companii caracterizate drept „blue chip-uri“, fiind cele mai tranzacţionate de la bursă.

Acţiunile Electrica (EL) au scăzut pe parcursul lunii no­iembrie cu 9%, ceea ce le poziţionează pe locul şapte în topul celor mai mari deprecieri, în condiţiile în care declinul a fost cauzat în mare parte de rezultatele financiare sub aşteptările analiştilor. Şansele de a distribui dividende cu un randament rezonabil anul viitor sunt practic compromise, se arată într-un raport al companiei de brokeraj Prime Transaction în care se menţionează că în acelaşi caz este şi Transelectrica (TEL).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.12.2017

 
Cuvinte cheie:
acţiuni
, bursă
, BVB
, BET
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide