Burse - Fonduri mutuale

Care au fost cei mai mari brokeri de la Bursă în martie, luna care a adus şocul războiului în portofolii. „A fost clar luna marilor investitori“

Care au fost cei mai mari brokeri de la Bursă în...

Autor: Tibi Oprea

10.04.2022, 10:13 1844

♦ Trei brokeri au avut peste 57% din piaţa de intermediere ♦ Primii 10 din 23 au avut o cotă de piaţă de peste 91%.

Banca Comercială Română, Swiss Capital şi BT Capital Partners au fost cei mai activi brokeri de la Bursa de Valori Bucureşti în martie 2022, asigurând împreună 57,3% din totalul in­termedierilor, respectiv tranzacţii de 2,7 mi­liarde de lei, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la BVB.

Spre comparaţie, primii trei brokeri în aceeaşi lună din 2021 erau tot instituţionali – BRD, BT CP şi BCR – dar aveau împreună 64,5% din piaţa de intermediere bursieră (tran­zacţii de 3,3 miliarde de lei). „Luna martie a fost clar luna insti­tu­ţio­na­lilor prin prisma tranzacţiilor. Tot ce au vândut in­ves­ti­torii mici, de teama şocului războiului, au cum­părat cei mari. Capitularea s-a produs undeva în prima săptămână a lunii, când dis­păruseră cumpărătorii. Pe urmă şi-au făcut treptat apariţia notabil cu fondurile de pensii Pilon II“, spune un executiv al unei societăţi de brokeraj prezente în clasamentul ZF.

Finalul lunii februarie (28 feb) a adus listarea la Bursa de Valori Bucureşti a Grup Şerban Holding (GSH), companie antreprenorială activă în mai multe domenii din agricultură, iar în luna martie s-a listat compania de software 2B Intelligent Soft (Bento – Intelectually Curious).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO