Burse - Fonduri mutuale

Care au fost cele mai performante acţiuni de la Bursă în S1/2019

Finanţe personale

 Care au fost cele mai performante acţiuni de la Bursă...

Autor: Liviu Popescu

05.07.2019, 07:00 915

Nuclearelectrica, Purcari şi Petrom sunt cele mai performante acţiuni din prima ligă bursieră de la Bucureşti în primele şase luni din 2019 în contextul în care acestea au livrat investitorilor cele mai ridicate randamente din rândul celor 16 acţiuni ale indicelui principal BET, potrivit calculelor societăţii de brokeraj Prime Transaction solicitate de ZF.

Nuclearelectrica a livrat investitorilor un câştig de 51,4% în prima jumătate a anului, fiind urmată de Purcari cu 43,4% şi de Petrom cu 41%.

Toate randamentele din analiza ZF includ şi randamentul dividendelor plătite de companii din rezultatele pe anul 2018.

La polul opus, Alro Slatina este singura acţiune din structura indicelui principal care este pe minus în S1/2019, respectiv cu o pierdere de 15,3%, chiar şi cu dividendul de 0,45 lei plătit în luna ianuarie.

„Pentru al treilea an consecutiv, acţiunile Nuclear­elec­tri­ca se află detaşat pe primul loc în topul celor mai bune evo­luţii ale companiilor din BET, incluzând şi dividendele. Cu o creştere de peste 50% la jumătatea anului, acţiunile Nuclearelectrica au depăşit deja performanţa de anul trecut care a fost afectată pe finalul de an de OUG 114“, spune Simion Tihon, broker la Prime Transaction, pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO