Care au fost cele mai performante zece fonduri de obligaţiuni în ultimii trei ani

26 sep 2018 Autor: Liviu Popescu

Cele mai performante zece fonduri locale de obligaţiuni, in­stru­mente de investiţii financiare care plasează sumele atrase de la investitori în obligaţiuni, depozite bancare şi instru­men­te cu venit fix, au livrat în ultimele 36 de luni randa­mente de la 5% la 9%, potrivit datelor Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

Spre comparaţie din august 2015 şi până în august 2018 un deponent ar fi obţinut la 10.000 de lei o dobândă bancară de aproximativ 3% în timp ce randamentul indicelui BET cu tot cu dividende a fost de 51%, potrivit datelor BNR şi ale BVB. Investiţia în fonduri de obligaţiuni, cea în indicele BET dar şi plasamentul bancar nu pot fi totuşi comparabile întrucât se adresează unor investitori cu profil de risc diferit.

Fondurile de obligaţiuni nu investesc în acţiuni şi de aceea sunt recomandate investitorilor cu un profit de risc scă­zut spre mediu.

Patria Obligaţiuni, fond de obligaţiuni administrat de Patria Asset Management, este cel mai performant astfel de instrument de investiţii în perioada august 2015-august 2018, cu un randament de aproape 9%, potrivit datelor AAF.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.09.2018

 
Cuvinte cheie:
Finante personale
, bursa
, fonduri de obligatiuni
, performanta
, investitii
, randament
, obligatiuni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide