Burse - Fonduri mutuale

Care investiţie pe termen lung este mai rentabilă? „Cele imobiliare sunt la fel de riscante ca investiţiile directe în acţiuni“

Dan Popovici, şeful OTP Asset Management, fond de investiţii cu active de 640 mil. lei

Dan Popovici, şeful OTP Asset Management, fond de investiţii cu active de 640 mil. lei

Autor: Liviu Popescu

05.07.2017, 00:05 2442
Dan Popovici, şeful OTP Asset Management, spune că investiţiile în imobiliare nu sunt lichide şi vin la pachet cu unele cheltuieli aferente, iar dacă investitorul are nevoie urgentă de bani, trebuie să aştepte un timp să vândă imobilul respectiv. Pe de altă parte, fondurile de investiţii oferă o lichiditate foarte bună, iar sumele pot fi investite sau răscumpărate oricând.
 
„Investiţiile imobiliare sunt la fel de riscante ca o investiţie directă în acţiuni. Şi să nu uităm că o casă costă câteva zeci de mii de euro, în timp ce un plasament într-un fond de investiţii se poate face cu orice sumă mai mare de 50 de lei“, spune Dan Popovici, şeful fondului de investiţii care administrează active de 640 mil. lei.
 
Preţul apartamentelor vechi cu trei camere în Bucureşti a crescut în ultimele 12 luni cu 3%, la aproximativ 82.100 de euro, în timp ce un fond de investiţii în acţiuni al OTP Bank a adus un randament de 36% în acelaşi interval de timp, potrivit Indexului imobiliar al ZF şi datelor Asociaţiei Administratorilor de Fonduri. Pe de altă parte, un depozit în lei al unei persoane fizice a fost remunerat în medie cu 0,8% pe an, potrivit datelor BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO