Burse - Fonduri mutuale

Care sunt acţiunile care vor întâmpina investitorii după vacanţă cu dividende din profitul pe 2014

Care sunt acţiunile care vor întâmpina investitorii...

Autor: Radu Bostan

27.07.2015, 00:05 1349
Un lot de unsprezece companii vor distribui acţionarilor dividendele din profiturile înregistrate anul trecut în următoarele trei luni, dintre acestea remarcându-se trei SIF-uri cu cele mai ridicate randamente ale dividendelor.
 
Grosul companiilor listate la bursă şi-au plătit dividendele în lunile iunie şi iulie. În acest an, spre deosebire de anii trecuţi, schimbările legislative au impus o perioadă de maximum 15 zile între data de înregistrare şi data de plată a dividendelor, punând astfel presiune pe lichidităţile companiilor. Anul trecut, data de înregistrare a dividendelor era în mai, însă companiile plăteau dividendele în toamnă, câştigând din cash-ul plasat la bancă. Acest lucru nu mai este posibil în acest an, astfel că unele companii au preferat să îşi stabilească o dată mai îndepărtată de înregistrare, fie pentru a-şi rotunji lichidităţile existente, fie pentru a face rost de cash pentru plata dividendelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO