Burse - Fonduri mutuale

Care sunt calculele din spatele fuziunii burselor de la Bucureşti şi Sibiu

Care sunt calculele din spatele fuziunii burselor de la...

Autor: Roxana Pricop

14.04.2016, 00:07 1012

SIF-urile împing din nou pentru o fuziune a celor două burse de va­lori, de la Bucureşti şi Sibiu, proiect care a mai fost pe agenda pu­blică în trecut, dar care nu s-a concretizat din cauza orgoliilor. Pentru BVB, compania de zece ori mai mare care ar uma să ab­soar­­bă Sibex, o astfel de tranzacţie ar avea sens dacă fu­ziunea se va face la un preţ „discountat“, spun surse din piaţa de capital.

„Piaţa locală de capital este prea mică pentru a avea două burse. Prin fuziune, va rezulta un operator bursier consolidat, care se poate dezvolta şi de la care să încasăm dividende. Nu sun­tem singurii susţinători ai acestei fuziuni, şi SIF Moldova a spri­jinit o fuziune a burselor în trecut, care însă nu s-a concre­ti­zat din cauza orgoliilor prea mari“, a spus Mihai Fercală, preşedintele directoratului SIF Transilvania.

SIF Transilvania, cel mai mare acţionar al Sibex şi BVB, a fost şi cel mai activ public în susţinerea fuziunii. SIF-ul a cerut acţionarilor celor două burse să apro­be un termen de 120 de zile calendaristice de la data AGA din aprilie în care proiectul de fuziune să fie întocmit şi depus la Registrul Comerţului în vederea publicării în Moni­torul Oficial. Ambele burse sunt listate pe propriile platforme, cu o capitalizare de 200 mil. lei pentru BVB, şi o capitalizare de 16,7 mil. lei pentru Sibex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO