Burse - Fonduri mutuale

Care sunt cei mai mari clienţi ai Transgaz

Care sunt cei mai mari clienţi ai Transgaz

Autor: Adrian Cojocar

02.09.2011, 00:03 910

Transgaz Mediaş (TGN) a încheiat la data de 28 iunie 2011 mai multe contracte importante de transport al gazelor naturale cu cei mai mari consumatori din România care totalizează peste un miliard de lei (circa 300 mil. euro). Cele patru firme care au semnat cu Transgaz au o contribuţie de circa 80% la afacerile companiei.

"Contractele sunt încheiate pe un an gazier care începe la 1 iulie, aşadar contractele au fost încheiate pe perioada 01.07.2011-01.07.2012. Având în vedere faptul că tarifele de transport gaze naturale practicate de Transgaz nu s-au schimbat de la 1 septembrie 2009, valoarea însumată a contractelor este aproximativ egală cu cea a contractelor semnate anterior cu aceiaşi clienţi", au precizat reprezentanţii Transgaz.

În 2010, cel mai bun an pentru profitabilitatea Transgaz, afacerile transportatorului de gaze naturale s-au cifrat la 1,3 mld. lei (311 mil. euro).

Transgaz va furniza servicii de transport de gaze pentru grupul Interagro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, în valoare de 229 mil. lei (54,3 mil. euro).

Cel mai mare contract semnat de transportatorul de gaze la aceeaşi dată este cu E. ON Energie România Târgu-Mureş şi se ridică la 396,1 mil. lei (93,9 mil. euro). GDF Suez Energy România va plăti către Transgaz în calitate de utilizator al sistemului de transport suma de 282,4 mil. lei (66,9 mil. euro). Electrocentrale Bucureşti a semnat pe un an un contract în valoare de 118,8 mil. lei (28,2 mil. euro).

Printre clienţii importanţi ai Transgaz din primul semestru al acestui an se mai numără Gazprom Export, OMV Petrom Gaz, Azomureş Târgu-Mureş, Bulgargaz EAD, Electrocentrale Galaţi şi Conef Gaz - trader de gaze deţinut de ruşii de la Alro Slatina. Compania nu a făcut publice şi restul contractelor semnate în acest an cu aceşti clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO