Burse - Fonduri mutuale

Care sunt cei mai mari manageri de investiţii din România şi de ce doar unul este pe plus în ultimul an

Finanţe personale

Care sunt cei mai mari manageri de investiţii din România şi de ce doar unul este pe plus în ultimul an

Mihai Purcarea, director general al BRD AM

Autor: Liviu Popescu

24.05.2019, 07:36 2545

Erste, Raiffeisen, Banca Transilvania şi BRD sunt cei mai mari administratori ai fondurilor de investiţii din România în funcţie de activele nete gestionate şi au circa 18,6 miliarde de lei în administrare la finele lunii aprilie din 2019, în scădere cu 10% faţă de aceeaşi lună din anul pre­ce­dent, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza celor mai recente date ale Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

Erste AM, cel mai mare administrator de fonduri mu­tuale din România, a înregistrat o scădere de 14% a activelor nete în ultimele 12 luni, de la 7,2 miliarde de lei la 6,2 miliarde lei. Erste are o cotă de piaţă de 28,6%.

De altfel şi Raiffeisen AM şi Banca Transilvania AM au înregistrat scăderi ale activelor nete, în timp ce BRD, al patrulea cel mai mare administrator de investiţii din România, a fost pe plus.

„Cel mai mare interes în ultimul an l-am avut pentru fondul FDI BRD Simfonia, care a înregistrat o creştere a acti­velor cu 48 milioane de lei în această perioadă. Randamentul bun înregistrat de fond în ultimele 12 luni (Ă3.59%) precum şi lichiditatea oferită au fost factori determinanţi pentru succesul fondului“, spune Mihai Purcarea, director general al BRD AM.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO