Finanţe personale

Care sunt cele mai ieftine acţiuni din energie de la BVB

25 apr 2018 Autor: Dan Grigore Ivan

Romgaz Mediaş, OMV Petrom şi Nuclearelectrica se tranzacţionează la cele mai scăzute niveluri ale indicatorului PER raportate la rezultatele financiare obţinute pe 2017, în timp ce la polul opus se găsesc Electrica (un nivel al PER de 22,5) şi Transelectrica (65), potrivit calculelor companiei de brokeraj Prime Transaction.

Romgaz, cel mai mare furnizor şi principalul producător de gaze naturale din România, este cea mai subevaluată acţiune de energie de la bursă, cu un PER de 7,67 în contextul în care compania a raportat pentru 2017 un rezultat istoric, ceea ce a crescut şi preţul acţiunilor de la începutul anului 2018 pe fondul aşteptărilor mari de dividende. PER se calculează ca raport între preţul unei acţiuni şi profitul net pe acţiune şi arată cât de mult plătesc investitorii pentru 1 leu profit.

Multiplul de preţ pe care îl înregistrează cele şase companii energetice din principalul indice bursier de la Bucureşti, adică jumătate din prima liga bursieră românească, variază între 7,67 şi 65,15.

Casa de brokeraj Prime Transaction a efectuat calculul la preţul de închidere al acţiunilor energetice de vineri, 20 aprilie.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.04.2018

 
Cuvinte cheie:
bursa
, actiuni
, energie
, BVB
, brokeraj
, romgaz
, actiune
, raportare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide