Burse - Fonduri mutuale

Care sunt cele mai ieftine acţiuni din energie de la BVB

Care sunt cele mai ieftine acţiuni din energie de la BVB

Autor: Dan Grigore Ivan

25.04.2018, 00:07 2629

Romgaz Mediaş, OMV Petrom şi Nuclearelectrica se tranzacţionează la cele mai scăzute niveluri ale indicatorului PER raportate la rezultatele financiare obţinute pe 2017, în timp ce la polul opus se găsesc Electrica (un nivel al PER de 22,5) şi Transelectrica (65), potrivit calculelor companiei de brokeraj Prime Transaction.

Romgaz, cel mai mare furnizor şi principalul producător de gaze naturale din România, este cea mai subevaluată acţiune de energie de la bursă, cu un PER de 7,67 în contextul în care compania a raportat pentru 2017 un rezultat istoric, ceea ce a crescut şi preţul acţiunilor de la începutul anului 2018 pe fondul aşteptărilor mari de dividende. PER se calculează ca raport între preţul unei acţiuni şi profitul net pe acţiune şi arată cât de mult plătesc investitorii pentru 1 leu profit.

Multiplul de preţ pe care îl înregistrează cele şase companii energetice din principalul indice bursier de la Bucureşti, adică jumătate din prima liga bursieră românească, variază între 7,67 şi 65,15.

Casa de brokeraj Prime Transaction a efectuat calculul la preţul de închidere al acţiunilor energetice de vineri, 20 aprilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO