Burse - Fonduri mutuale

Care sunt cele mai ieftine acţiuni din prima ligă bursieră

Care sunt cele mai ieftine acţiuni din prima ligă...

Autor: Liviu Popescu

28.11.2018, 00:07 1626

OMV Petrom, BRD şi Banca Transilvania sunt cele mai subevaluate acţiuni din structura indicelui BET în funcţie de valoarea multiplului PER în contextul în care aceasta, calcu­la­tă pe baza rezultatelor financiare din ultimele 12 luni, care le include astfel şi pe cele din perioada ianuarie-sep­tem­brie 2018 publicate recent, afişează cele mai mici valori pe baza preţurilor curente de tranzacţionare, potrivit cal­cu­le­lor societăţii de brokeraj Estinvest.

OMV Petrom (simbol bursier SNP) afişează o valoare a mul­tiplului de 6,4, ceea ce înseamnă că la nivel teoretic un in­ves­titor are nevoie de circa şase ani şi jumătate pentru ca pre­ţul plătit în prezent pentru o acţiune să fie recuperat din pro­fitul companiei, în cazul în care rezultatul net rămâne con­stant. A doua cea mai ieftină acţiune din cele 15 ale in­di­celui BET este BRD, care afişează un nivel al PER de 6,5, în timp ce podiumul este completat de Banca Transil­va­nia, cu un PER de 7,3. Fondul Proprietatea nu a fost inclus în ana­liza ZF din motive de comparabilitate.

Probabil, unii investitori de portofoliu nu conştien­ti­zea­ză valoarea indicatorului PER, aceştia acţionând doar prin pris­ma politicii de dividend a emitentului“, spune Marcel Murgoci, director de operaţiuni al Estinvest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO