Burse - Fonduri mutuale

Care sunt cele mai mari cinci investiţii în companii străine ale fondurilor de pensii Pilon II a căror evoluţie se reflectă şi în pensiile a milioane de români

Care sunt cele mai mari cinci investiţii în companii...

Autor: Liviu Popescu

18.04.2022, 07:40 662

♦ Olandezii de la CTP cu 209 mil. lei sunt pe primul loc ♦ Pe listă sunt şi francezii de la laboratoarele Eurofins, dar şi cei cu genţile de lux ale Louis Vuitton ♦ Cele mai mari cinci expuneri străine pe acţiuni însumează 780 mil. lei.

De cum evoluează la Bursă acţiunile olandezilor care în România sunt cei mai mari dezvoltatori de parcuri industriale, dar şi ale francezilor care vând genţile de lux Louis Vuitton, şi până la compania de la Amsterdam care include operaţiunile eMAG, depind într-o anumită măsură şi economiile pentru bătrâneţe ale milioane de români, arată datele Ziarului Financiar.

Astfel, cele mai mari expuneri ale fondurilor de pensii private Pilon II la final de 2021 în acţiuni ale unor companii listate pe burse din afara României sunt la olandezii de la CTP (209 mil. lei prin AZT Viitorul Tău), francezii de la laboratoarele Eurofins (206 mil. lei prin NN Pensii).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO