Care sunt marjele de profit obţinute de companiile din indicele BET în S1/2018 şi cât de important este acest indicator în strategia de investiţii

7 sep 2018 Autor: Liviu Popescu

♦ Transgaz cunoaşte cel mai bine reţeta transformării afacerilor în profit, dar acţiunile companiei au de la începutul anului un randament de doar 4,1%, chiar dacă emitentul controlat de stat a distribuit dividende din rezultatul pe 2017.

Transgaz, Romgaz şi Nu­clearelectrica sunt emi­tenţii din structura indi­celui principal BET care au lucrat în S1/2018 la cele mai ridicate marje ale rezultatului net, indicator care arată în procente cât de profitabilă este activitatea unei com­panii, potrivit datelor agregate de analiştii de la BT Equity Research.

Transgaz (simbol bursier TGN), transportatorul naţional de gaze na­turale, afişează cea mai ridicată marjă a profitului net din rândul emitenţilor din prima ligă bursieră, de 34% în S1/2018, în scădere însă de la 41% în aceeaşi perioadă din 2017 pe fondul declinului profitului net şi al cifrei de afaceri, dinamică penalizată de investitori. Spre comparaţie, Romgaz, cel mai mare producător şi principalul furnizor de gaze naturale al României, afişează o marjă a profitului net de 32%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.09.2018

 
Cuvinte cheie:
marjele de profit
, companii
, indicele BET
, investitii
, broker
, dividende
, profit net
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide