Burse - Fonduri mutuale

Care sunt obiectivele noului mandat al Andreei Pipernea la conducerea NN Pensii, cel mai mare administrator de Pilon II

Andreea Pipernea, CEO, NN Pensii: În ţări emergente sau de frontieră, cum este România, infrastructura medicală privată este un domeniu cu potenţial de creştere pe termen lung având în vedere cererea susţinută pentru aceste servicii. Perspective similare observăm şi pentru emitenţii din sectorul energetic care oferă expunere pe fondul revenirii cererii şi a preţurilor la energie, tendinţă care se observă atât la nivel local cât şi la nivel mondial.

11.10.2021, 09:15 706

Ca urmare a deciziei acţionarilor NN şi ulterior după aprobarea de către ASF, mandatul Andreei Pipernea la cârma celui mai mare administrator de fonduri mutuale din România a fost prelungit cu doi ani. Care sunt însă obiectivele CEO-ului pentru noul mandat?

„Priorităţile mele în perioada imediat următoare sunt accelerarea digitalizării, prin instrumente care să permită participanţilor să interacţioneze cu contul lor de pensie privată exclusiv online, şi definitivarea cadrului pentru aplicarea legii de plată, unde mizez pe susţinerea tuturor autorităţilor implicate”, spune Andreea Pipernea. Numită la cârma NN Pensii în toamna anului 2017, în locul Ralucăi Ţintoiu care şi-a continuat cariera la NN pe plan extern, Andreea Pipernea are experienţă de circa 17 ani în domeniul bancar. Ea şi-a început cariera la ABN Amro Bank şi a deţinut de-a lungul timpului mai multe funcţii de conducere în divizii de management al riscului, dezvoltare a business-ului şi corporate banking. „Din rolul de CEO al NN Pensii, principala mea preocupare este maximizarea economiilor pentru pensie ale participanţilor, iar performanţele noastre investiţionale de până acum sunt foarte bune. Atât de la începutul acestui an, cât şi pe întreaga perioadă de la lansare, fondul de Pilon II administrat de NN Pensii a înregistrat cele mai bune randamente anualizate din piaţă”, spune Andreea Pipernea care este şi vicepreşedinte APAPR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO