Burse - Fonduri mutuale

Care sunt pariurile bancherilor elveţieni de la UBS: Staţi pe dolari şi acţiuni americane, evitaţi „cash“-ul şi aurul

Christopher Wright, strateg cross-asset la UBS

Pieţele de frontieră au avut o evoluţie fantastică în acest an (...).

Un factor cheie al acestei performanţe au fost intrările record înregistrate de fondurile de investiţii cu expunere pe pieţele de frontieră, care au acum 15 săptămâni consecutive de intrări. Perspectivele pentru anumite pieţe de frontieră, în special România, care are una dintre cele mai bune poveşti de reformă, sunt foarte interesante pe un orizont de investiţii pe termen lung.

Christopher Wright, strateg cross-asset la UBS Pieţele de frontieră au avut o evoluţie fantastică în acest an (...). Un factor cheie al acestei performanţe au fost intrările record înregistrate de fondurile de investiţii cu expunere pe pieţele de frontieră, care au acum 15 săptămâni consecutive de intrări. Perspectivele pentru anumite pieţe de frontieră, în special România, care are una dintre cele mai bune poveşti de reformă, sunt foarte interesante pe un orizont de investiţii pe termen lung.

Autor: Roxana Pricop

28.10.2014, 00:08 1809

Un portofoliu pregătit pentru a rezista condiţiilor turbulente de pe pieţele financiare ar trebui să conţină acţiuni şi obligaţiuni ale companiilor din SUA, dolari americani, dar şi contracte de tipul opţiunilor prin care se poate profita de volatilitatea de pe burse, în opinia lui Christopher Wright, strateg cross-asset la banca elveţiană UBS.

Pieţele financiare au pus la grea încercare nervii investitorilor în acest an: de la maxime istorice la vânzări agresive şi corecţii ample pe burse din SUA şi Germania, de la raliul dolarului şi scurta revenire a cotaţiei aurului, la preţul barilului de petrol la minime şi randamente în scădere la titlurile de stat americane.

Toate acestea au avut loc pe un fundal al dobânzilor aflate la minime istorice, investitorii fiind tot mai confuzi cu privire la identificarea activelor care să le aducă un câştig.

„De ceva timp, un interes cheie al clienţilor noştri a fost cum să obţină randamente mai mari având în vedere cât de mici sunt dobânzile. Acest lucru nu este uşor de făcut prin investiţii tradiţionale, dar am constatat că tot mai mulţi clienţi cu averi mari folosesc pieţele de opţiuni (n.red. - contracte financiare prin care investitorii pot vinde/cumpăra un activ la un preţ prestabilit) pentru a obţine aceste randamente mai mari, mai ales după episoade cum a fost recenta vânzare agresivă de acţiuni care a cauzat o creştere puternică a volatilităţii. Vânzarea volatilităţii prin intermediul pieţei de opţiuni a fost o strategie bună pe termen lung“, a spus Christopher Wright, strateg cross-asset la banca elveţiană UBS, într-un interviu acordat ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO