ZF Live

Care sunt pariurile managerilor de la OTP AM pentru 2015?

4 dec 2014 Autor: Roxana Pricop

Acţiunile Fondului Proprietatea (FP), cele ale Transgaz (TGN) şi Transelectrica (TEL) alături de titlurile BRD sunt pariurile pentru anul 2015 ale directorului de investiţii de la societatea de administrare OTP Asset Management, cu active de 400 milioane de lei.
 
„Pentru anul 2015, vedem un potenţial de creştere de 5-10% pentru acţiunile Fondului Proprietatea, Trangaz, Trans­electrica şi BRD. Cred că începând de anul viitor băncile vor redeveni interesante, după ce şi-au mai curăţat din portofolii şi vor relua creditarea“, a spus Dragoş Manolescu, director de investiţii la OTP AM, prezent ieri la emisiunea ZF Live.
 
Indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti ce include evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, are un avans de 6,8% după primele 11 luni din an. Însă acţiunile din eşa­lonul doi, mai puţin lichide, au fost vedetele bursei cu ran­damente şi de patru cifre. Tranzacţii încheiate de acţio­narii semnificativi, preluări sau rezultate financiare pes­te aş­teptări au fost eve­nimen­tele care au mişcat co­taţia acţiunilor în acest an.
 
Acţiunile Trans­elec­tri­ca au raportat o creştere de 82% în primele 11 luni, cea mai mare din rândul acţiu­nilor lichide. Creşterile de tarif la transportul de ener­gie au dublat profitul com­pa­niei în acest an, inves­titorii aşteptându-se la di­vidende mai mari.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.12.2014

 
Cuvinte cheie:
zf live
, emisiune
, otp bank
, pariuri
, manageri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide