Burse - Fonduri mutuale

Caruselul bursier: după sperietura de luni, bursele au revenit marţi pe creştere puternică. Ieri după-amiază BET avea plus 2,3%. Principalele burse europene, în teritoriu pozitiv

Caruselul bursier: după sperietura de luni, bursele au...

Autor: Eduard Ivanovici

16.02.2022, 00:05 450

BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, a înregistrat o creştere semnificativă marţi, 15 fe­bruarie, în linie cu marile burse la nivel european, după ce Rusia a anunţat că va retrage o parte din trupele aflate la graniţa cu Ucraina.

Astfel, ieri după-amiază indicele Bursei locale se aprecia cu 2,3% pe tranzacţii totale de circa 57 mil. lei, aproape la jumătate faţă de ziua precedentă.

Între timp, FTSE 100 din Londra şi DAX 30 din Frankfurt au înre­gistrat un avans de circa 0,8%, respectiv 1,75% spre sfârşitul sesiunii de tranzacţionare, potrivit MarketWatch. La Paris, CAC 40 a raportat un plus de 1,6%, FTSE MIB din Milano a crescut cu 1,85%, iar indicele paneuropean Stoxx 600 a crescut cu 1,3%. În Statele Unite, indicii Dow Jones Industrial Average, S&P 500 şi Nasdaq Composite afişau creşteri de 1%, 1,3%, respectiv 1,7% la o oră de la începutul şedinţei de tranzacţionare de pe Wall Street.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO