Burse - Fonduri mutuale

Casa de Bucovina alocă acţiuni pentru conducere

Casa de Bucovina alocă  acţiuni pentru conducere

Autor: Ioana Tudor

05.11.2014, 00:04 458

Acţionarii operatorului hotelier Casa de Bucovina - Club de Munte (simbol bursier BCM), controlat de SIF Muntenia (SIF4), se vor reuni în AGA pe 15 decembrie pentru o decizie privind distribuirea gratuită către conducerea companiei a unui pachet de 799.000 de acţiuni cu o valoare de piaţă de 61.000 lei.

Pachetul de acţiuni a fost răscumpărat de companie pentru suma de aproximativ 71.000 lei şi valorează circa 61.000 lei raportat la cel mai recent preţ din piaţă, respectiv 0,0763 lei/unitate. Acţiunile vor fi distribuite cu titlu gratuit membrilor consiliului de administraţie şi conducerii exe­cutive a operatorului hotelier „pentru a obţine cointe­resarea acestora în creşterea performanţei societăţii“.

Consiliul de ad­ministraţie al Casei de Bucovina este format din cinci membri, respectiv Mircea Constantin (preşedinte), Viorel Mun­tean, Liana Marin, Iosefina Olar şi Nicoleta Chialda. Com­pania este condusă de Romică Tămaş din funcţia de di­rector general. Conducerea executivă este completată de Livia Misiuc (director economic), Doina Prosciuc (director de vânzări) şi Claudia Pascovici (director de food&beverage).

Casa de Bucovina este controlată de SIF Muntenia, care deţine 66,8% din capitalul social. Hotelul de patru stele Best Western Bucovina din Gura Humorului este principalul activ al operatorului hotelier. Casa de Bucovina a încheiat primul semestru cu afaceri de 2,11 milioane de lei şi cu o pierdere de 71.856 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO