Burse - Fonduri mutuale

Cât ar costa-o pe Electrica „să treacă Prutul“ pentru o achiziţie?

Cât ar costa-o pe Electrica „să treacă Prutul“...

Autor: Radu Bostan

14.05.2015, 00:06 809
Grupul de distribuţie a energiei E­lec­­trica (simbol bursier EL) ar avea de plă­tit între 150 şi 200 milioane de euro (660-880 mil. lei), potrivit calculelor ZF, pentru a se extinde în Republica Mol­do­va prin preluarea RED Union Fenosa, o fir­­mă cu capital spaniol şi singurul distri­bui­tor privat de electricitate din ţara vecină.
 
ZF a scris în luna februarie că Electrica se află, potrivit unor surse din piaţă, în discuţii pentru a prelua distribuţia de energie din Moldova, lucru negat la vremea respectivă de reprezentanţii ambelor companii. Însă o sursă apropiată aparatului de stat din ţara vecină a confirmat pentru ZF că negocierile se află încă în derulare.
 
„Nu mai este un secret faptul că la un moment dat în analiza noastră am luat în considerare şi oportunitatea de a pătrunde în sectorul de distribuţie din Republica Moldova, un­de rata de rentabilitate este una destul de atractivă. În contextul geopolitic actual, am sus­pendat însă, cel puţin pentru câteva luni, analiza cu privire la Re­publica Moldova pentru a observa evo­luţia din zona politică, o evoluţie care poate afecta şi zona de reglementare“, au pre­ci­zat re­prezentanţii Electrica la soli­­citarea ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO