Burse - Fonduri mutuale

Cât ar face pe bursă acţiunile statului la Romtelecom

Foto: Octav Ganea

Foto: Octav Ganea

Autor: Radu Bostan

17.09.2015, 00:07 2074

Statul ar putea obţine până la 1,5 miliarde de lei (300-400 mil. euro) din vânzarea pe bursa de la Bucureşti a participaţiei de 46% la Telekom Romania Commu­nications, fosta Romtelecom, potrivit calculelor ZF.

Întreaga companie ar fi evaluată la 2,8 miliarde de lei (640 mil. euro), valoare care ar plasa Telekom Romania Com­munications pe locul opt între cele mai mari companii de pe bursa de la Bucureşti, imediat sub Transgaz (TGN) şi înaintea Nuclearelectrica (SNN).

Listarea la Bucureşti a pache­tului minoritar este varianta pre­ferată de comu­nita­tea de inves­titori de pe bursă care îşi doresc diver­sifi­carea ofertei de emitenţi de pe piaţa locală dincolo de sectorul ener­giei şi cel financiar.

Telekom Romania Communi­cations, controlată indirect de grupul german Deutsche Telekom, a avut anul trecut venituri de 2,7 miliarde de lei (610 mil. euro) şi deţinea 50% din piaţa de telefonie prin fir, 30% din piaţa de internet de mare viteză şi 44% din piaţa de servicii de televiziune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO