Cât au pierdut fondurile de pensii Pilon II din banii contribuabililor prin investiţia la Digi: 34 mil. lei în şapte luni

31 iul 2018 Autor: Liviu Popescu

♦ Cinci fonduri de pensii private Pilon II sunt acţionare la Digi ♦ Metropolitan Life şi NN Pensii au zis pas.

Cinci fonduri de pensii private Pilon II din cele şapte prezente pe piaţa din România sunt acţionare la Digi Communications (DIGI) cu o expunere totală de 167 milioane de lei la finele anului 2017, echivalentul unei deţineri de 4,4% din capitalul social al companiei de telecomunicaţii, potrivit calculelor ZF pe baza rapoartelor semestriale.

Metropolitan Life Pensii şi NN Pensii nu au investit la Digi Communications, companie care avertizează încă din prospectul de listare din mai 2017 că ancheta DNA, cu privire la filiala RCS&RDS iar ulterior extinsă şi la directorul general Serghei Bulgac, i-ar putea afecta negativ activitatea. Totodată Digi este compania din portofoliile fondurilor Pilon II care afişează una dintre cele mai abrupte scă­deri în ultimele 12 luni: 27% şi în con­diţiile în care compania are unul dintre cele mai ridicate grade de îndatorare din structura indi­celui principal BET.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 31.07.2018

 
Cuvinte cheie:
fonduri de pensii
, Pilon II
, contribuabili
, investitii
, Digi
, pensii private
, actiuni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide