Burse - Fonduri mutuale

Cât costă să tranzacţionezi la Bursa de la Bucureşti

Finanţe personale

Cât costă să tranzacţionezi la Bursa de la Bucureşti

Autor: Tibi Oprea

18.02.2020, 08:30 1705

Un investitor care intenţionează să tranzacţioneze la Bursa de la Bucureşti plăteşte brokerului comisioane cuprinse între 0,3% şi 1,5% în funcţie de intermediarul ales şi de suma pe care vrea să o investească, fiind comisionat atât la vânzare, cât şi la cumpărare, potrivit datelor agregate de ZF de la brokeri.

La cumpărare, investitorul mai poate fi comisionat şi cu o taxă aplicată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), care poate fi sau nu inclusă în comisionul practicat de broker. De asemenea, unui investitor îi mai pot fi percepute taxe pentru colectarea dividendelor prin Depozitarul Central, taxe pentru subscrieri la operaţiunile de majorare de capital, taxe de administrare de cont, comisioane minime pe ordin de tranzacţionare, comisioane minime trimestriale etc., în funcţie de brokerul cu care lucrează.

Pentru a tranzacţiona acţiuni la Bursa românească, un potenţial investitor poate opta fie pentru metoda online, de obicei mai ieftină, fie pentru tranzacţionarea asistată de un broker, iar intermediarii practică în general o sumă minimă cu care investitorul poate începe tranzacţionarea, care poate pleca de la 1.500 de lei şi poate ajunge la 100.000 de lei.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO